topp Healing-massasje på Facebook
- Healingmassasje - Massasje - Meridianmassasje - Lymfemassasje - Kroppsholding - Kopping detox - Tui Na massasje - Muskelterapi -
- Akupressur - Reconnective Healing - EFT / Meridian Tapping - Gavekort - Spikermatte tilbud - Medisinsk Yoga -
- Klientreferanser - Om behandleren - Medieomtale - Spørsmål & svar - Behandlingssteder - Tilbud og priser -

Akupressur - akupunktur uten nåler - antistress behandling

Akupressur er en behandling som baseres på samme teori som akupunktur (tradisjonell kinesisk medisin - TKM) mens behandler bruker fingerpressur for å stimulere aku-punktene istedenfor nåler. For personer som f.eks. vegrer seg mot nåler er akupressur et utmerket alternativ til akupunktur.

Formålet med behandlingen er å opprettholde og fremme kroppens balanse og energiflyt, styrke helse, og fri kroppen fra smerte og blokkeringer.

Akupressur kan være bra for:

hodepine, stive muskler, svimmelhet, ryggplager, pollenallergi, fordøyelsesproblemer, forstoppelse, diaré, urinveisinfeksjoner, hudproblemer, tretthet, uregelmessig søvn, astma, PMS, m.m.  Akupressur har også en forebyggende effekt. Behandling ofte oppleves som avspennende, avslappende og fungere dermed fint ved alle stressrelaterte lidelser.

Akupressur behandling

Akupressøren stiller en diagnose på bakgrunn av samtale, avseling av klientens pulsen og tunge. Da velges behandling med 5-6 punkter på hver klientens side. Under behandlingen ligger klienten på ryggen på benken, gjerne i ledige bomullsklær. Terapeuten er hele tiden tilstede med klienten og holder på aku-punktene.

Varighet er 60 min. Kan gjerne kombineres med klassisk eller Tuina massasje (inkl ryggmassasje 60 min, inkl helkropsmassasje - 90 min).

Akupressurets bakgrunn

Akupressur er sannsynligvis en av de eldste av alle behandlingsformer; f.eks du kan holde og trykke der det er vondt til smerten forsvinner - dette er akupressur i sin enkleste form. Akupressur i den form den brukes i dag utviklet i Japan under andre verdenskrig, da det var forbudt å bruke nåler under behandlinger.

Akupressur baseres på filosofi (TKM) at når energien flyter harmonisk rundt i kroppen så holder vi oss friske og har det bra. Sykdom da en ubalanse eller resultat av blokkeringer av energi i kroppens energikanaler - meridianer.   Energiubalanser og blokkeringer kan oppstå som påvirkninger av stress, miljø, forurensning, dårlig kosthold mm.

akupressur

 

 

 

sopp