topp Healing-massasje på Facebook
- Healingmassasje - Massasje - Meridianmassasje - Lymfemassasje - Kroppsholding - Kopping detox - Tui Na massasje - Muskelterapi -
- Akupressur - Reconnective Healing - EFT / Meridian Tapping - Gavekort - Spikermatte tilbud - Medisinsk Yoga -
- Klientreferanser - Om behandleren - Medieomtale - Spørsmål & svar - Behandlingssteder - Tilbud og priser -

FAQ - ofte stilte spørsmål

Massasje:

Hvordan skjer massasje? Hva brukes under behandlingen?

På din første behandling fyller jeg ut journal med generelle spørsmål om din helse og om eventuelle medisiner du bruker. Dette er en sikkerhet både for deg som klient og meg som behandler, slik at ingen feilbehandling forekommer. Det er også viktig å finne ut om du har noen kontraindikasjoner (når massasjebehandling ikke anbefales) for massasje. Opplysningene selvfølgelig holdes konfidensielt, jeg har tausehetsplikt.
Behandlingen skjer på en massasjebenk, og utformingen gjør så du kan slappe helt av og få maksimal effekt ut av behandlingen. (Hull for ansiktet når du ligger på magen.) Behandlingen utføres som regel på naken hud med bruk av baseolje (druekjerne- eller mandelolje).

Hva skal jeg ta med på en massasjebehandling?
Om ønskelig, ta med deg et laken, et stort og et lite håndkle. Om du ikke har anledning til å ta med dette – har jeg engangslaken. Jeg har også pledd og puter for å gjøre det mer komfortabelt og behagelig for deg.

Hva er kontraindikasjoner for massasje (når massasjebehandling ikke anbefales)?
Massasje utføres ikke om du har høy feber, har eksem, ukjente hudforandringer, infeksjon, akutt betennelse, alvorlig benskjørhet, alvorlig hjertesykdom, om du har tumor i ryggraden, om du har åpne sår eller akutte skader; om det er mindre enn halv år siden du fikk hjerteinfarkt eller ble operert i rygg eller nakke. Behandlingen utføres heller ikke om du er alkoholpåvirket.
Eldre personer som har en alvorlig sykdom eller flere påviste sykdommer og bruker mange medisiner til daglig – bes ta kontakt med sin lege før behandling.

Kan jeg ta massasje om jeg er gravid?
JA, massasje under graviditet kan være veldig deilig og avslappende og har de samme positive egenskaper som ellers. Derimot det er viktig å ta noen forsiktighetsregler. Jeg unngår altfor dyptgående massasje spesielt på korseryggen og rundt anklene / hæler (der finnes det punkter som kan stimulere livmor). Jeg bruker alltid rene oljer (uten mineraloljer, parabener og andre giftstoffer), alikevel er det også viktig å være forsiktig med bruk av eteriske oljer.

Hva er klassisk massasje?
Klassisk (eller svensk) massasje er en terapiform som består i bearbeidelse av underhudsvev og muskulatur med spesielle håndgrep - stryking (effleurage), knaing (pétrissage), gnidning (friksjon), banking (tapotement) og vibrasjon. Under massasje bruker jeg også triggerpunktbehandling og akupressur.

Hva er healingmassasje?
Healingmassasje er klassisk massasje ved bruk av healing energi. Mens jeg masserer er jeg inne i healingenergien. Derfor får du kontakthealing under hele massasjeseansen.  Imidlertid Reconnective Healing virker bedre jo lenger avstand fra klienten jeg har. Derfor bruker jeg siste 5 min for å gi healing mens jeg holder hendene mine på avstand. Slik at du kan få kjenne litt mer på den helbredende energi. For å oppnå den beste effekten fra Reconnective Healing kan du bestille egen time med Reconnective Healing.
Under selve massasjebehandlingen bruker jeg en blanding av teknikker ledet av min erfaring og intuisjon i kombinasjon med hva du selv ønsker. Noen ganger under massasjebehandlingen får jeg opp (kanaliserer) bilder i mitt indre syn. Bildet kommer vanligvis som symboler, evt. beskjeder. Du bestemmer om jeg skal fortelle deg det jeg ser og opplever under seansen. Jeg tolker ikke det jeg så/hørte, fordi det er bare du som vet hva det kan bety. Etter min erfaring kan det være en beskjed om din nåværende situasjon, fortid eller fremtid. Noe du kan gi mer oppmerksomhet til eller noe du kan bli mer bevisst på. Jeg forteller aldri noe jeg opplever som svært negativt, det er for å unngå feiltolking og dermed skape negative tankemønster.

Hva er forskjell mellom klassisk massasje og healingmassasje?
Klassisk massasje består av en del teknikker som behandler kroppen mekanisk for å løse opp stive muskler og ledd. Massasje med bruk av healing energi har en dypere virkning - det balanserer deg på alle plan - kropp, sinn og sjel. Du får både de gode gevinstene som gir "vanlig" massasje - en fysisk berøring og mekanisk løsning av triggerpunkter; samt gevinstene fra healing energi, som balanserer deg på dypere plan og starter selvhealing prosess. 

Hva er aromamsassasje?
Det er klassisk massasje som utføres ved bruk av eteriske oljer, som hovedsakelig er avslappende eller har en oppkvikkende effekt. Jeg blander eteriske oljer spesielt for deg og det trengs tid for å oppnå en behandlingseffekt, derfor aromamassasje utføres med varighet kun fra 60 min.

Hva er triggerpunkbehandling?
Stress, følelsesmessige spenninger og ensidig arbeid kan gi vonde triggerpunkter - muskelknuter. Triggerpunktene kan også komme fra skade fra et slag, en strekk i muskulaturen, nakkesleng eller om du har vært utsatt for kaldt trekk. Vonde triggerpunkter kan også være en følgetilstand ved andre lidelser som gikt, betennelser og isjias. Aktive triggerpunkter gir smerte hele tiden, passive punkter gir smerter bare når du trykker på dem. Passive punkter kan utvikle seg til aktive punkter hvis man fortsetter med ensidig belastning.
Jeg finner frem til aktiv triggerpunkt, trykker og holder litt på det, så tøyer jeg muskelen hvor triggerpunktet befinner seg. Etterhvert kjenner du at smerten gir seg og erstattes av varme.

Hva er Meridianmassasje?
Meridianmassasje er en fullkroppsmassasje. Behandlingen går ut på å massere langs meridianbanene (ifølge TKM). Jeg kjenner eventuelle blokkeringer og gir disse ekstra behandling/massasje. Blokkeringene vil etter en eller flere behandlinger forsvinne. Dette fører til fri energiflytt, økt energinivå, avgiftning av organismen og en generell forbedring av helsetilstanden på alle plan. Mer om behandlingen kan du lese her.

Hva er koppingmassasje?
Dyp bindevenvsmassasje med gummikopper som beveges på kroppen. Øker blodsirkulasjon i dype bindevevslag og virker dypere enn vanlig massasje. Vakuumet som dannes bidrar til en kraftig blodgjennomstrømning i underhud, muskler og bindevev som er en effektiv måte å utskille avfallstoffer fra bindevevet. Anbefales ved ledd og muskelsmerter, bevegelseshemming, som detoxbehandling, anticellulitbuehandling. Kopping utføres med gummikopper på kroppen og med små glasskopper på ansiktet. Kopping kan med fordel kombineres med vanlig massasje. Mer om behandlingen kan du lese her.

Kan jeg få intim massasje?
Massasje er en intim opplevelse både for klienten og massøren. Det er fordi massøren og klienten skaper en egen energiforbindelse under behandlingen. Kjønnsorganer blir imidlertid tildekket og uberørt under hele behandlingen. 

Når anbefales det å ta massasje behandling?
Det anbefales å ta massasjebehandling om du trenger å løse opp muskulatur og bedre lymfe- og blodgjennomstrømningen. Massasje kan brukes som en del av behandlingen ved bløtdelsskader og ved muskelstramninger, og som en del av restitusjonsprosessen etter harde treningsøkter. De mest utbredte bruk av massasjebehandling er avslappende og nedstressende ved emosjonelle og psykiske spenningstilstander. Mer om andre gevinster med massasjebehandling kan du lese her.  

Hvor ofte og hvor mange massasjebehandlinger anbefales?
Det finnes ingen grense hvor ofte du tar massasjebehandling. Ser man det positive ved massasje ville jeg selv valgt å ta det hver dag, men av praktiske grunner kan jo dette være vanskelig å få til. Den helsemessige gevinsten ved massaje er enorm, og jeg anbefaler ihvertfall regelmessig behandling -dog tilpasset personens behov.

Om du har noen spesielle problemer – er det best at du tar 3 til 10 massasje behandlinger så ofte du kan - f.eks 1 til 2 ganger i uken. Etter hvert kan du ta massasje behandlinger noe sjeldnere - 2 til 4 ganger i måneden.
For best resultat anbefales regelmessige forebyggende behandlinger f.eks 1 gang i uken, 1 gang i måned eller 1 gang i 2 måneder. Den beste effekten oppnås etter du kommer på behandling flere ganger - da blir jeg mer kjent med dine ønsker og behov. Dessuten det er oftere slik at kroppen din blir vant til massasje og blir “flinkere” til å slappe av, slik at du kan nyte behandlingen bedre. Mange av mine klienter som tar massasje regelmessig har derfor valgt å kjøpe klippekort noe som gir en hyggelig rabatt og flere behandlinger. Mer om klippekort kan du lese her.

Hvilken massasjebehandling burde jeg velge?
Om du ønsker massasje som forebyggende eller avslappende behandling - anbefaler jeg å velge aroma- eller healingmassasje. Plages du av muskelsmerter - er det fint med kombinasjon av triggerpunktbehandling og generell klasissk eller healingmassasje. Har du noen emosjonelle eller fysiske plager som omfatter hele kroppen - anbefales det å ta meridianmassasje, som aktiverer og "renser" energibaner i kroppen.
Jeg bruker vanligvis blanding av massasje metoder og bruker min kunnskap og intuisjon for å velge teknikker. Den beste effekten oppnås etter du kommer på behandling flere ganger - da blir jeg mer kjent med dine ønsker og behov.

Hvor lang varighet på massasjebehandlingen burde jeg velge?
Om du ønsker å ta massasje som avslappende og avstressende behandling anbefaler jeg minst 50 min behandling og helst 80 min. Det er fordi kroppen og tankevirksomheten trenger tid til roe seg ned slik at du kan nyte resten av behandlingen. Om du tar massasje sjelden - sjeldnere enn 1 gang i måneden - kan det ta opp til en time for kroppen din å roe seg ned og slappe av. Derfor om du tar massasje sjelden - ville jeg anbefale å ta maksimalt varighet.

Hvilken behandling kan jeg få på 15 min massasje?
15 min er den minimale tiden for en massasjebehandling. Men det kan være nok for å behandle et problemområde - så kalt segmentmassasje - f.eks nakke/ skuldre; korsrygg/ rumpe; bein/ føtter; hode/ ansikt mm. Denne behandlingen anbefales om du har et spesifikt problemområde og trenger flere behandlinger med hyppigere oppfølging. For eksempel hver dag i en ukes tid, eller annen hverdag. Denne type behandlingen anbefales 1-2 ganger i uken som vedikeholdsbehandling.

Hvilken behandling kan jeg få på 25 min massasje?
Denne behandlingen anbefales om du har en spesifikk problemområde og trenger noen flere behandlinger med hyppigere oppfølging - men ikke har mulighet til å komme oftere enn 1-2 ganger i uken. Denne type behandling anbefales 1 gang i uken eller annen hver uke som veldikeholdsbehandling.

Hvilken behandling kan jeg få på 45 min massasje?
Du kan få en grundig massasje av ditt problemområde med triggerpunkbehandling om nødvendig. F.eks. massasje av hele ryggen fra korseryggen til skuldre og nakke, armer mens du ligger på magen og skuldre/ nakke / hodemassasje mens du ligger på ryggen. Eller ben og fotmassasje, avhengig av dine ønsker og behov. Om du ikke har noen spesielle problemområder kan du få en helkroppsbehandling med gjevn fordelt tid mellom rygg/armer/bein/nakke/hodet. Massasje på 45 min anbefales om du har et problemomeråde du ønsker at jeg skal jobbe grundig med. Eller om du bare ønsker å få energiflyt i hele kroppen.

Hvilken behandling kan jeg få på 60 min massasje?
Du kan få en grundig massasje av ditt problemområde med triggerpunkbehandling om nødvendig. F.eks korsrygg eller skuldrer/nakke. Om du ikke har noen spesielle problemområder er 60 min en bra tid for en helkroppsbehandling med gjevn fordelt tid mellom rygg/armer/hender/bein/føtter/nakke/hodet/ansikt.
Massasje på 60 min anbefales om du har et problemområde du ønsker at jeg skal jobbe grundig med, samt skape energiflyt i resten av kroppen. De spesielle former for massasjer som healingmassasje, meridianmassasje, aromamassasje utføres kun med varighet fra 60 min. Det anbefales for avslapping, men om du har veldig stressende hverdager eller flere problemområder – får du den beste effekten med enda lenger behandling.

Hvilken behandling kan jeg få på 80 eller 120 min massasje?
Du kan få en grundig behandling over hele kroppen - ryggen / bein/ føtter/ armer/ hender/ mage/ skuldre/ nakke/ hodebunn/ ansikt. Jeg gir mer oppmerksomhet til problemområdene du eventuelt måtte ha, ellers bruker jeg intuisjon på hvor lenge jeg bør massere hvert område. Anbefales på det sterkeste til deg som har mye stress i livet – enten på jobb eller privat.

rose

 

 

 

healing

 

 

 

jord