topp Healing-massasje på Facebook
- Healingmassasje - Massasje - Meridianmassasje - Lymfemassasje - Kopping detox - Tui Na massasje - Muskelterapi -
- Akupressur - Reconnective Healing - EFT / Meridian Tapping - Spørsmål & svar - Gavekort - Tarot psykologi - Medisinsk Yoga -
- Klientreferanser - Om behandleren - Medieomtale - Behandlingssteder - Tilbud og priser -

Medisinsk yoga (MediYoga) i Oslo - yoga som medisin

Vi tilbyr Mediyoga kurs, Yin yoga og individuelle timer i Medisinsk Yoga i Oslo sentrum og mediyoga på Oslo østkant - på Hellerud (Haugerud / Tveita).

| Medisinsk Yoga kurs Hellerud | Yogakurs Oslo sentrum: Mediyoga og Yin yoga |

| Individuell MediYoga terapi time | Hvorfor MediYoga? | Hva er MediYoga? |
| MediYoga på din arbeidplass
| Meld deg på kurs |

Se oversikt over alle yogakurs på egen nettside: medisinsk-yoga-oslo.no

MediYoga og YinYoga Oslo Sentrum:
Adresse: Storgata39, 3. etg (5 min fra Oslo S)

MediYoga: Fra stress til indre ro
kl 16.30 onsdager
Les mer her

Medisinsk yoga på stoler - senioryoga
kl 11 onssdager
Les mer her

Yin yoga ved stress: Ro og balanse,
kl 17 torsdager
Les mer her

Yin yoga i lunsjen: Ro og balanse,
kl 12 mandager
kl 13 onsdager
Les mer her

Neurogenic yoga: Myk yoga og TRE,
kl 19 torsdager
Les mer her


Yogakurs Hellerud Vel:
Hellerud Vel, Kringsjø kulturhus, Landeroveien 1: Kart finner du her.

Mediyoga: Fra stress til indre ro
kl 18-19.30 mandager
Les mer her.

Yin yoga ved stress: Ro og balanse.
kl 20-21.30 mandager
Les mer her

Mer informasjon om kurs, dropin, indivisuelle timer kan du få ved å sende email: mediyoga.oslo@gmail.com (evt. tlf. 99 31 34 37 - SMS).

 

Kursbeskrivelser:

Medi yoga: Fra stress til indre ro
Programet har fokus på skape en energiflyt, for at du blir mindre påviket av stress og finne din indre ro. Avspenningsøvelser for rygg / nakke / skuldrer / hofter, pusteteknikker og meditasjon. 
Kursets programm tilpasses deltakere.
Anbefales til deg som har stressrelaterte lidelser og sliter blant annet med indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn, humørsvingninger, depresjon, pusteproblemer, fordøylsesproblemer, høyt blodtrykk, hjertelidelser, har diagnosen utbrenhet, ME mm. 
Du lærer: 
Enkle øvelser, puste- og meditasjonteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen. Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt (kan gjøres f.eks sittende på stolen).

 

Yin yoga ved stress: Ro og balanse
Yin yoga baseres på den kinesiske filosofien og er en rolig terapeutisk yoga form med fokus på å balansere energiflyt i hele deg. Yin yoga gir en god avspenning i en krevende hverdag. I noen av stillinger arbeides det over lengre tid for å tøye dyp muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd. Det er også lagt til dynamiske overganger fra stilling til stilling for å styrke kjernemuskulatur.
Øvelser er spesielt tilpasset årstiden vi er i - for bedre helse og mer energiflyt.
Anbefales til deg som sliter med stressrelaterte lidelser, bl. a. indre uro, forskjellige rygg- og nakkeplager, spenninger i muskulaturen, dårlig søvn mm.
Du lærer: 
Enkle øvelser, pusteteknikker, samt hvordan unngå stress og å ta hensyn til deg selv i hverdagen utfra kinesisk medisin.
Ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelt

 
Meld deg på email: mediyoga.oslo@gmail.com (evt. tlf. 99 31 34 37 - SMS).
Send ditt navn, adresse, fødselsdato og telefonnummer.
 

MediYoga for seniorer og uføre, Grunerløkka
Medisinsk yoga programmet, spesielt tilpasset seniorer eller bevegelseshemmede, gjøres på stoler og tilpasses til hver enkelte. Yoga program som gjøres sittende på stolen! Pusten er i fokus og øvelser virker forebyggende og kan minske symptomer på hjerte- karsykdommer, demens, dårlig søvn, stress, vond nakke og rygg mm.
Øvelsene er med på å bedre kroppsholdning, immunforsvar, øke konsentrasjon, styrke nervesystemet, bedre fordøyelse, bedre balanse i stoffskifte mm. og som følge av dette øke livskvalitet. Mediyoga er testet og tatt i bruk på flere sykehus og rehabiliteringssentre. Avspenning og lett meditasjon er inkludert.

------------------------------------------------------------

Individuell time med MediYoga eller YinYoga

Har du ikke mulighet til å delta på kurs og / eller ønsker å gjøre yoga hjemme - kan du få en individuell mediyoga time. Mer om dette kan du lese her.
Hvorfor Mediyoga er annerledes enn andre yogaformer? Les mer om Medisinsk yoga her.

Du lærer gradvis alle øvelsene og ved kursets slutt vil du ha gjennomgått en treningsprogram som gir deg innsikt og mulighet for å kunne benytte dette på egenhånd. Målet med kurs er å lære deg yoga øvelser for selv-helbredelse. Ved hjelp av enkle teknikker vil du få mulighet til å starte en prosess som medfører en bedre og sterkere helse, mer selvinnsikt og økt velvære. Det er en terapeutisk og meditativ form for yoga, slik at du får med deg verktøy for stressmestring og avspenning.
Passer for alle, ingen forkunnskap er nødvendig. Øvelser tilpasses til hver enkelte i gruppen. Mer om Medisinsk yoga kan du lese her.

MediYoga på din arbeidsplass / bedrift:

Mediyoga med sucsess kan brukes som helsefremedde tiltakk på din arbeidsplass.
Fordeler med mediyoga på arbedsplass:
- øvelser mykner opp stive skuldrer, nakke, rygg, roer nervesystemet
- øvelser øker konsentrasjon, hukommelse og arbeidsinnsatsen
- du bil ikke svett av å gjøre den type yoga
- mediyga kan gjøres sittende på stol / stående og det trengs ikke ekstra utstyr
- det er morsomt å gjøre tid sammen med kollegaer

Mediyoga klasser kan settes som kurs eller som helseforebyggende tiltakk gjennom hele året. Om ønskelig kan mediyoga undervisning kombineres med effektiv individuell behandling - triggepunkter, akupressur (akupunktur uten nåler), kopping (5 min med koppin tilsvarer ca 20 min med vanlig massasje).
Ta kontakt på email mediyoga.oslo@gmail.com eller tlf 99 31 34 37 (Maria), så ser vi på muligheten arrangere medisinsk yoga kurs der du er!

Individuell time med MediYoga eller YinYoga

Har du ikke mulighet til å delta på kurs og / eller ønsker å gjøre yoga hjemme - kan du få en individuell mediyoga time. Du får da ditt eget yoga program tilpasset dine behov . Passer deg som har fysiske eller emosjonelle plager eller føler disharmoni i livet ditt. Som gevinst får du bl.a mer ro, selvinnsikt og bedre helse.
Hvorfor Mediyoga er annerledes enn andre yogaformer? Les mer om Medisinsk yoga her.

På en første yoga terapitime kartlegger vi dine eventuelle plager ifølge yogisk perspektiv ( chakra system, auyrveda og TKM), samt går gjennom og tilpasser deg et yoga program. Du får med deg et yogaprogramm på CD.
Varighet 2 timer - kr 1020 ink. oppfølging på email.
På en pfølgende yoga terapitime gjennomgår vi tidligere program og tilpasser dette, eller får du et nytt eller supplerende program. Varighet ca 1 time - 750 kr.
Pakketilbud
- 1. + 2.konsultasjon - 1700 kr.

Sted for individuelle timer: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningens gate 23, 0154 Oslo, 3.etg. Kart finner du her.

Hvorfor medisinsk yoga?

Hva er Medisinsk Yoga:

Medisinsk Yoga er en myk, men allikevel kraftig yoga som kan passe alle. Det er en terapeutisk form for yoga. Selv de som har fysiske begrensninger som for eksempel prolaps, whiplash, rullestol, MS, ME, osv har stor nytteverdi og effekt av Medisinsk yoga. Denne formen for yoga leger og healer i dybden og er meget styrkende.

Det er forholdsvis enkle øvelser som kan gjøres både på en matte på gulvet eller sittende på en stol. Kroppsbevegelser kombineres med pust og konsetrasjonsøvelser. Jeg kan tilby sammensatte terapeutiske programmer som har bl.a. positiv effekt ved vond nakke og rygg, dårlig søvn, stress, pusteproblemer, virker forbyggende på hjerte- karsykdommer. Øvelsene er med på å bedre kroppsholdning, immunforsvar, øke konsentrasjon, styrke nervesystemet, bedre fordøyelse, bedre balanse i stoffskifte mm. og som følge av dette øke din livskvalitet.

Medisinsk Yoga er utviklet av Institutet för Medicinsk Yoga i Sverige. Siden 1997 ble det utviklet og forsket på mange terapeutiske mediyoga programmer. I 1998 utførte det største sykehuset i Stockholm, Karolinska Institute, en studie hvor pasienter med forskjellige ryggsmerter anvendte Medisinsk Yoga programm med veldig gode resultater.

Kjente institutter og sykehus som Karolinska Institutet, Stockholm Universitet, Danderyd Hospital (rehabilitering av hjertepasienter) og Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har utført tester med mediyoga programmer, og basert på de positive resultatene dette ga - gjort det som en del av behandlingen. MediYoga brukes i dag på flere rehabilitering og sykehus i Norge, bl.an Radiumhospitalet, Feiringklinikken, CatoSenteret mm.

Programmene brukes i dag på bl.a store og små bedrifter som forebyggende tiltak, bl. an AstraZeneca. Mediyoga brukes på flere svenske sykehus ved rehabilitering av hjerteinfarkt, hjerneslag, spiseforstyrrelser, ryggproblemmer etc og er et effektiv hjelpemiddel såvel som forebyggende mot en rekke helsemessige problemer. Mer om Medisinsk yoga kan du lese her.

Intervju om Medisinsk yoga med Ivana Hollan - norsk lege, forsker og mediyoga terapeut på NRK.

Hun prater også om hvordan stress påvirker oss og hvordan mediyoga kan hjelpe ved stressrealternet lidelser.

Hvordan finner du kurslokaler for MediYoga, Th.Meyers gt. 38, Oslo (like ved Olaf Ryes plass):

Hvordan finner du kurslokaler på Hellerud Vel, Kringsjø kulturhus, Landeroveien 1, 0672 Oslo:


Vis større kart

MediYoga

 

 

 

mindfulness_mediyoga

 

 

 

 

sne

 

 

 

 

blomster