topp Healing-massasje på Facebook
- Healingmassasje - Massasje - Meridianmassasje - Lymfemassasje - Kroppsholding - Kopping detox - Tui Na massasje - Muskelterapi -
- Akupressur - Reconnective Healing - EFT / Meridian Tapping - Gavekort - Spikermatte tilbud - Medisinsk Yoga -
- Klientreferanser - Om behandleren - Medieomtale - Spørsmål & svar - Behandlingssteder - Tilbud og priser -

Muskelterapi - behandling av triggerpunkter

Muskelterapi er en manuel manipulasjon av muskler for å løse opp stive muskler. Jeg bruker kombinasjon av muskelmassasje, triggerpunktbehandling og terapeutisk muskeltøyning. Du får alltid 1-3 øvelser som du kan gjøre hjemme for egenbehandling og forebygging av ny skade.

Hva er en triggerpunkt?

Et triggerpunkt (myofascialt triggerpunkt) er en spent muskelknute. Når triggerpunktet er aktivt kan den gi smerter og nedsatt funksjon. Triggerpunkter er er et kjent begrep også innen skolemedisinen og anses som en av de vanligste årsakene til smerte. Triggerpunkter finnes i alle kroppens muskler.

Triggerpunktet gir smerter lokalt eller et annet sted på kroppen (projisert smerte). F.eks kan triggerpunkter i hals, nakke, eller skulder gi hodepine; vondt i armer kan skyldes triggerpunkter i skulderparti; veldig ofte isjias smerter - stråling fra sete nedover bein - er forårsaket av triggerpunkter i setemuskulaturen.

Triggerpunkter kan oppstå:

Hvordan skjer muskeletrapi behandling?

For et best mulig utgangspunkt starter jeg vanligvis med en kraftig massasje før selve triggerpunkt behandlingen begynner. Selve triggerpunktbehandlingen går ut på at jeg trykker på aktive triggerpunkter til smerten minsker. Dette gjentas flere ganger til smerten gradvis blir redusert. Trykking på samme punktet repeteres 3-5 ganger helt til smerten eller "strålingen" reduseres eller forsvinner helt. Behandlingen hjelper til å gjennoprette blodsirkulasjon, slik at muskelen kan slappe av. Triggerpunkter kan også behandles ved hjelp av kopping.

Smerten som oppstår hos pasienten, (f.eks hodepine), kan oppleves under behandlingen. Dette kan gi et klart svar på hvor årsaken til smerten sitter. Behandlingen kan kjennes noe smertefull ut, men opphører når trykket avtar og jeg kan stoppe eller redusere trykket om du ønsker det.

Triggerpunktbehandlingen avsluttes med terapeutisk tøying av behandlede muskler og du får som hjemmelekse tøynings- og andre øvelser for egenbehandling.

Hvor mange behandligner anbefales å ta?

Jeg anbefaler fra 3 til 5 behandlinger. Noen ganger kan du føle lettelse etter første behandling. Om du har hatt smerter i lang tid, anses smertene som kroniske og behandling kan bli mer komplisert og vil trenge mer behandling og lenger tid.

Hva om smerter kommer tilbake selv etter muskelterapibehandling?

Ofte muskelsmerter har emosjonelle / følelsesmessige årsaker og er en klar beskjed fra kroppen at noe i livets mønster er feil, og bør forandres. Da er det fint å kombinere triggerpunktbehandling med en bevistgjøringsteknikk, som eks. EFT / Tapping, healingmassasje og healing.

Kroniske smerter kan med fordel behandles med Medisinsk yoga, i tilleg til muskelterapi. Under en mediyoga terapi time kartlegger vi ditt yogiske perspektiv (chakra system, auyrveda og TKM), samt går gjennom og tilpasser et eget yoga program for deg.

Muskelterapi med triggerpunkbehandling kan også med fordel kombineres med en generell energibehandling som Meridianmassasje, Tuina massasje. Etter samtale finner vi behandling som passer akkurat deg og din situasjon.

Har du spørsmål om massasje - les Spørsmål og Svar siden. Har du spørsmål utover dette - svarer jeg gjerne på Email.

muskelterapi

 

 

 

blomster